Η έκθεση Ecolife στην Τεχνόπολη

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η έκθεση Ecolife επιστρέφει ανανεωμένη στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, 27 – 30 Μαΐου 2010, πάντοτε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για Πράσινη Ανάπτυξη.

Σκοπός της έκθεσης οικολογικών και βιολογικών προϊόντων Ecolife είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών μεταξύ των εταιρειών και των φορέων που συμμετέχουν, με στόχο την επίτευξη νέων εμπορικών συνεργασιών καθώς και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η Ecolife είναι η πρώτη – από το 2006 – έκθεση που σέβεται έμπρακτα το κλίμα του πλανήτη καθώς:

• Αντισταθμίζει εθελοντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που αναπόφευκτα δημιουργούνται από τη διοργάνωσή της – σε συνεργασία με την climate partners.

• Μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα αφού όλα της τα έντυπα είναι τυπωμένα σε χαρτί πιστοποιημένο με FSC(πιστοποιημένη αειφορική ξυλεία) & EcoLabel του Ιταλικού Οίκου Χάρτου Fedrigoni.

• Εφαρμόζει προγράμματα ανακύκλωσης ρούχων, ηλεκτρικών συσκευών ακόμα και τηγανέλαιου.

• Αξιοποιεί και επιλέγει χώρους που να εξυπηρετούνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς ώστε να μειώνονται οι ρύποι από τις μετακινήσεις των επισκεπτών.

• Διοργανώνει εκδηλώσεις με θέματα επίκαιρα και σχετικά με την οικονομική στήριξη και προώθηση της πράσινης οικονομίας.

• Υποστηρίζει και χαίρει την υποστήριξη των περισσότερων οικολογικών ΜΚΟ της χώρας.

• Στεγάζεται σε βιοκλιματικό κτήριο για να έχει χαμηλή κατανάλωση και απώλειες ενέργειας ενώ παράγει ενέργεια από φωτοβολταικά.

Η θεματολογία της Ecolife εκτείνεται σε 5 μεγάλες ενότητες: Βιολογικά Προϊόντα Διατροφής, Υγεία-Ευεξία-Ομορφιά, Καθαρή και Ανανεώσιμη Ενέργεια, Οικολογική Δόμηση και ΜΚΟ, Προϊόντα και Υπηρεσίες Γενικού Ενδιαφέροντος.

Πηγή: ecolife.gr

Σχόλια