Το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΕ δημοσιοποιείται την επόμενη εβδομάδα

0
13

Περιβάλλον-Ενέργεια-Οικολογία.

Το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΕ θα δημοσιοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, το οποίο αφορά τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών για την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.

Σύφμωνα με δημοσίευμα στα «Νέα», η εν λόγω ανακοίνωση έγινε από την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Η υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν θα υπάρξει συνένωση επιμελητηριών κατά τα πρότυπα του Καλλικράτη.

Σχετικά με τη δυνατότητα να προσφεύγουν οι επιχειρηματίες και στα ΚΕΠ -και όχι μόνο στα γραφεία των κατά τόπους επιμελητηρίων της χώρας- για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ίδρυση επιχειρήσεων, η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι  «όλοι είναι χρήσιμοι» και πως, όταν απελευθερωθεί το επάγγελμα του συμβολαιογράφου, αυτό θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση που θέλει το υπουργείο, δηλαδή γρήγορες και φτηνές διαδικασίες.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, δήλωσε ότι η επιλογή της κυβέρνησης να αναδείξει και τα ΚΕΠ ως υπηρεσία μιας στάσης για την ίδρυση και τροποποίηση Προσωπικών Εταιρειών -τα οποία θα πρέπει να λάβουν σχετική πιστοποίηση- ουσιαστικά δείχνει ότι επιλέγει «να προσθέσει άλλη μια “ειδική αρμοδιότητα” σε έναν ήδη κορεσμένο φορέα, με το ανάλογο κόστος, αντί να αξιοποιήσει τις οργανωμένες δομές των επιμελητηρίων».

«Όλα συνηγορούν στην άποψη ότι ο νέος νόμος, αντί να απλοποιήσει, μάλλον περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, ενώ είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει ένα χάος, με τεράστιο κόστος σε χρόνο και χρήμα για τους επιχειρηματίες» τόνισε ο κ. Μίχαλος.

Αναφορικά με το θέμα των ΚΕΠ, συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των επιμελητηρίων, καθώς όπως τονίστηκε από τους ομιλητές, υπάρχουν 59 επιμελητήρια και 45 παραρτήματα τους, σε όλη τη χώρα.

Πηγή: i-live.gr

Σχόλια