Αρχελών: Βοήθησε τις τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες

0
31

Περβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το 2009 καταγράφηκαν 55 τραυματισμένες Θαλάσσιες Χελώνες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια που μεταφέρθηκαν μέσω του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης και του Λιμενικού Σώματος, στο Κέντρο Διάσωσης του Αρχελών για περίθαλψη και άλλες 389 (αριθμός ρεκόρ!) που βρέθηκαν νεκρές στις ελληνικές παραλίες.

Για να ενισχυθεί το έργο του Πανελληνίου Δικτύου Διάσωσης, διοργανώνονται, κάθε χρόνο στα πλαίσια λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εθελοντών για το Περιβάλλον, σεμινάρια εκπαίδευσης Εθελοντών Διασωστών στα οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι φίλοι της θάλασσας.

Τον Μάιο  θα πραγματοποιηθεί ολοήμερο σεμινάριο (10:00 με 17:00), το Σάββατο 29 Μαΐου στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας.

Το σεμινάριο θα είναι θεωρητικό και πρακτικό με εφαρμογή τεχνικών στις θαλάσσιες χελώνες που περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης.

Οι εθελοντές που θα συμμετέχουν θα γίνουν Μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Διάσωσης, θα λάβουν βιβλίο για τις θαλάσσιες χελώνες, έντυπο υλικό, βεβαιωτικό, κάρτα Διασώστη καθώς και μπλουζάκι του Δικτύου Διάσωσης.

Το Σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο 25 άτομα που θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή.

Η συμβολική συμμετοχή στα Σεμινάρια είναι 15 ευρώ, και για την αρτιότερη οργάνωση, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως τις 28 Μαΐου, στον υπεύθυνο του Δικτύου Διάσωσης Παύλο Τσάρο, στο τηλέφωνο 210-8944444 ή στο e-mail: rescue@archelon.gr ή στο γραφείο Αθήνας στο τηλέφωνο 210-5231342.

Σχόλια