Στα 50 δισ. ευρώ τα εισοδήματα που «κρύβουν» από την εφορία

1
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολγοία.

Στα 50 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα εισοδήματα που φοροδιαφεύγουν σύμφωνα να με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, από τη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας για την ελληνική μακροοικονομία. προκύπτει ότι το συνολικό περιθώριο αύξησης των φορολογικών εσόδων εκτιμάται στα 9 δισ. ευρώ ετησίως ή 3,8% του ΑΕΠ.

Τα χρήματα αυτά θα επαρκούσαν να καλύψουν περισσότερο από το 1/3 της συνολικής δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για την περίοδο 2010-2014, αντιστοιχώντας σε μία διεύρυνση της φορολογικής βάσης της τάξης των 50 δισ. ευρώ.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι εκτεταμένη φοροδιαφυγή εντοπίζεται κυρίως στα εισοδήματα εκτός μισθωτής εργασίας.

Ειδικότερα, υπολογίζεται ότι περισσότερο από τα 2/3 του εκτιμώμενου περιθωρίου αύξησης των φορολογικών εσόδων οφείλεται στη φοροδιαφυγή εισοδημάτων προσώπων εκτός της εξαρτημένης εργασίας.

Σημειώνεται μάλιστα ότι το δηλωθέν εισόδημα από πηγές εκτός μισθωτής εργασίας υπολείπεται κατά περίπου 50 δισ. ευρώ του εισοδήματος που τους αναλογεί βάσει των εθνικών λογαριασμών.

Πηγή: i-live.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ[ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,ΚΛΠ]ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΜ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!!ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΠΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ.

Comments are closed.