Ο «Καπνούλης» συμβουλεύει για την πρόληψη πυρκαγιών

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου και στα πλαίσια της ενημέρωσης του κοινού σε θέματα προληπτικής πυροπροστασίας, προγραμματίστηκαν από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, δια μέσου των Υπηρεσιών του και σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την επικράτεια, ενημερώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών και αστικών πυρκαγιών.

Στην περιοχή διοικητικής ευθύνης της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας , Πέλλας και Πιερίας έγιναν ενημερώσεις από Αξιωματικούς της Υπηρεσίας, σε 106 Δημοτικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συνολικά ενημερώθηκαν 11,120 μαθητές και 930 εκπαιδευτικοί.

Κατά τις ενημερώσεις, διανεμήθηκε το έντυπο ενημερωτικό φυλλάδιο «Ο Καπνούλης Ταξιδεύει», το οποίο απευθύνεται ειδικά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός ότι τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον, για τα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και αστικών πυρκαγιών, γεγονός που καταδεικνύει την αναγκαιότητα τέτοιου είδους ενημερώσεων.

Σχόλια