Κλιματική αλλαγή: συνεργασία Ελλάδας- Τουρκίας

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με την Τουρκία, ώστε να θεσπιστούν θέματα κλιματικής αλλαγής και ενεργειακής ασφάλειας στη Μεσόγειο, σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα».

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα διευρύνει την πρωτοβουλία κατά την επίσκεψη του στο Λίβανο.

Στη συνέχεια θα έρθει σε επαφή με τον πρωθυπουργό της Λιβύης και στο τέλος Μαΐου θα παρουσιάσει τους άξονες του σχεδίου στη Βαρκελώνη.

Η νέα στρατηγική για τη Μεσόγειο, προανήγγειλε, περιλαμβάνει τη δημιουργία Ταμείου για τη Μεσόγειο και τη σύσταση κέντρου τεκμηρίωσης και πληροφόρησης για την πράσινη ανάπτυξη στην περιοχή.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει συνέδριο κατά της  κλιματικής αλλαγής τον Οκτώβριο,  το οποίο θα αποτελέσει «πρότυπο» για τη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στο Κανκούν του Μεξικού.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε μη ικανοποιημένος με τη συμβιβαστική, μη δεσμευτική συμφωνία για το Κλίμα στην οποία κατέληξε η Σύνοδος της Κοπεγχάγης.

Οι εν λόγω ανακοινώσεις έγινα στο ετήσιο συνέδριο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σχόλια