Η Google επενδύει σε« έξυπνους μετρητές» και ΑΠΕ

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η Google επιδιώκει να αποκτήσει ηγετική θέση στη βιομηχανία «έξυπνων μετρητών» και σκοπεύει να επενδύσει σε προγράμματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του Διαδικτυακού Κολοσσού.

Η τεχνολογία των «έξυπνων μετρητών» δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση ενέργειας και φυσικού αερίου, γεγονός που τους επιτρέπει να κάνουν οικονομία όταν θεωρούν ότι έχουν «υπερκαταναλώσει» ενέργεια.

Μέσω του Google.org, του φιλανθρωπικού της βραχίονα, η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης έχει αναπτύξει μια δωρεάν βάση δεδομένων στο Διαδίκτυο για τον έλεγχο της κατανάλωσης ενέργειας.

Πρόκειται για το Google PowerMeter, το οποίο συλλέγει δεδομένα από όλους τους έξυπνους μετρητές και τα καταχωρεί σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο για την ενημέρωση των καταναλωτών.

«Επιδιώκουμε συνεργασίες με περισσότερες επιχειρήσεις, θέλουμε μεγαλύτερη πρόσβαση στην αγορά και προσπαθούμε να διεισδύσουμε σε όλες τις μεγάλες αγορές», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ben Kott, διευθυντής «πράσινων επιχειρήσεων» της Google.

Σε ό,τι αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο κ. Kott επιβεβαίωσε ότι η Google ετοιμάζεται για επενδύσεις στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι στις Αρχές Μαΐου ο Διαδικτυακός κολοσσός επένδυσε 38,8 εκατ. δολάρια στην κατασκευή αιολικού πάρκου στη βόρεια Ντακότα, στις ΗΠΑ.

«Είμαστε νέοι σε αυτόν τον τομέα και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για επενδύσεις με μεγάλο ρίσκο, ωστόσο σε λίγα χρόνια θα έχουμε μεγάλο μερίδιο στην αγορά. Τώρα ενδιαφερόμαστε περισσότερο για αιολικά και ηλιακά πάρκα», τόνισε ο κ. Kott.

Για το econews.gr Φ. Νικολάου

Πηγή Reuters

Σχόλια