ΟΗΕ: νέα εκπρόσωπος για το Κλίμα η Christiana Figueres

0
170

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Ban Ki-moon διόρισε τη Christiana Figueres από τη Κόστα Ρίκα, εκπρόσωπο για το Κλίμα, η οποία θα αντικαταστήσει από την 1η Ιουλίου τον Yvo de Boer, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

H 53χρονη  Christiana Figueres ήταν μέχρι στιγμής εκπρόσωπος της χώρας της για το κλίμα και θα ηγηθεί των συνομιλιών στην επόμενη Σύνοδο για το Κλίμα, η οποία θα γίνει το Νοέμβριο στο Κανκούν του Μεξικού.

«Η κ. Figueres είναι ειδική σε θέματα κλίματος και διαθέτει άριστες ικανότητες για να ηγηθεί των συνομιλιών στην επόμενη σύνοδο για το Κλίμα που θα γίνει στο Μεξικό» δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Η νέα εκπρόσωπος θα αναλάβει τα καθήκοντα από την 1η Ιουλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Yvo de Boer, επικεφαλής της Σύμβασης Πλαίσιο για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, υπέβαλε την παραίτηση του στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά τη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, ύστερα από 4 χρόνια στο συγκεκριμένο αξιώμα.

Ο Yvo de Boer μιλώντας τότε στο Associated Press, είχε δήλωσε ότι αποφάσισε να ανακοινώσει νωρίτερα την παραίτηση του, για να υπάρχει χρόνος έτσι ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης , πριν τη σύνοδο του Μεξικού.

Είχε τονίσει τότε ότι η απόφαση του δεν συνδέεται με την αποτυχία της Συνόδου της Κοπεγχάγης.

Πηγή: AFP

Για το econews Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια