Ο Παπανδρέου για την «Πράσινη Ανάπτυξη»

0
20

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, ελληνικής καταγωγής και Έλληνες της Διασποράς, αναφέρθηκε στα δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το οικονομικό μοντέλο θα πρέπει να στραφεί σε μια άλλη αντίληψη, η οποία θα βασίζεται στην «Πράσινη Ανάπτυξη», με παράλληλη αλλαγή θεσμών, νόμων, πρακτικών του παρελθόντος και εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε να διευκολυνθούν οι επενδύσεις.

«Όλοι αναγνώρισαν την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για μεγάλες αλλαγές, και θέλησαν να συμβάλουν όχι μόνο στην κινητοποίηση του Ελληνισμού της Διασποράς για επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά μεταφέροντας και την τεχνογνωσία τους από τους τομείς τους, την απαραίτητη γνώση για τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνουμε, για να προσελκύσουμε επενδύσεις στην Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονέκτημα της χώρας, συμπεριέλαβε μεταξύ των άλλων, τον αγροτικό τομέα, τις ΑΠΕ με στόχο το 2020 η Ελλάδα να καταναλώνει το 20% της ενεργείας της από αυτές, θέματα υψηλής τεχνολογίας, πληροφορικής και δημιουργίας υπηρεσιών γύρω από τις επενδύσεις.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το οποίο θα δώσει ευκαιρίες και κίνητρα για την προώθηση τους.

Οι έλληνες επιχειρηματίες της διασποράς συζήτησαν μαζί με εκπροσώπους της κυβέρνησης για θέματα επιχειρηματικότητας και προσέλευσης επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας.

Ακόμη, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και επενδύσεων, συμβάλλοντας σε μια διαφορετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη.

Στις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η ελληνική ενεργειακή αγορά, αναφέρθηκε η υπουργός ΠΕΚΑ απευθυνόμενη στους ομογενείς επιχειρηματίες.

Η κ. Μπιρμπίλη υπογράμμισε την επιτάχυνση που γίνεται στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, έναν τομέα που μπορεί να παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις από τον ομογενή επιχειρηματικό κόσμο.

Ακόμη, τόνισε ότι η ελληνική πολιτεία απλοποιώντας τις διαδικασίες, ξεπερνά τα γραφειοκρατικά εμπόδια και ανοίγει προοπτικές και για άλλους τομείς όπως η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και η χρηματοδότηση από τρίτους.

Σχόλια