Κόλπος Μεξικού: μεγαλύτερη η έκταση διαρροής πετρελαίου

0
124

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μεγαλύτερη από ότι είχε υπολογιστεί, είναι η ζημιά που έχει προκαλέσει η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Σύμφωνα με νέους υπολογισμούς, συνολικά 25,000-80,000 βαρέλια αργού πετρελαίου χύνονται κάθε μέρα στον Κόλπο και όχι 5,000, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Η πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ προσπαθώντας να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, ανακοίνωσε ότι η τοποθέτηση αγωγού που θα απορροφά το πετρέλαιο, καθώς αυτό θα απελευθερώνεται στη θάλασσα στέφθηκε με επιτυχία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της εταιρείας, ο αγωγός θα μεταφέρει το πετρέλαιο από βάθος 1,300 μέτρων στην επιφάνεια, όπου θα το παραλαμβάνει τάνκερ.

Αν όλα πάνε καλά τις επόμενες ημέρες, το σημείο της διαρροής θα σφραγιστεί με τσιμέντο.

Μέλη του Εθνικού Ινστιτούτου Υποθαλάσσιων Επιστημών και Τεχνολογίας, υπολογίζουν ότι από τα σημεία διαρροής που προέκυψαν μετά την έκρηξη στην εξέδρα άντλησης, έχει διαρρεύσει πετρέλαιο το οποίο έχει εγκλωβιστεί κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Πιθανότατα εξαιτίας των διαφόρων χημικών που χρησιμοποιήθηκαν τις πρώτες μέρες από την BP για να διαλύσουν την πετρελαιοκηλίδα, κάτι που σημαίνει ότι η οικολογική καταστροφή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Σχόλια