Παπανδρέου: αναζητά επενδυτές και «επιτίθεται» σε αμερικανικές τράπεζες

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στη Μαδρίτη θα μεταβεί τη Δευτέρα (17/5) ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Λατινικής Αμερικής.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση με ομογενείς επιχειρηματίες τους οποίους θα προσπαθήσει να πείσει να επενδύσουν κεφάλαια στη χώρα μας.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η κυβέρνηση στην εν λόγω συνάντηση είναι ότι στη συνάντηση θα συμμετάσχει πλήθος πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών  ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος και οι υπουργοί Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, Οικονομίας Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, καθώς και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Την Πέμπτη, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στο Λίβανο εκμεταλλευόμενος τις καλές σχέσεις της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο. Στόχος ο ίδιος: η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων.

Εντωμεταξύ, αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Απαντώντας σε ερωτήσεις τον δημοσιογράφων για την ελληνική οικονομία ο πρωθυπουργός κατηγόρησε  τις μεγάλες αμερικανικές επενδυτικές τράπεζες ως υπεύθυνες για το διεθνές κερδοσκοπικό παιχνίδι που παίζεται εις βάρος της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να στραφεί νομικά κατά των εν λόγω οργανισμών εφόσον τα ευρήματα των Εξεταστικών Επιτροπών για την οικονομία «δείξουν» αμερικανικό δάκτυλο και εφόσον υπάρξουν τα κατάλληλα νομικά ερείσματα.

Έπλεξε τέλος το εγκώμιο του ελληνικού λαού λέγοντας πως οι Έλληνες είναι εργατικός και περήφανος λαός και η εικόνα που έχουν οι ξένοι, στην πλειοψηφία τους προέρχεται από την περίοδο των διακοπών, η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που βιώνει ο μέσος Έλληνας.

Πηγή: i-live

Σχόλια