Λίμνη Κορώνεια: σύσκεψη για το σχέδιο σωτηρίας της

0
34

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Την επίσπευση όλων των διαδικασιών υλοποίησης του σχεδίου αποκατάστασης της λίμνης Κορώνειας, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, εξέτασαν τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εξετάστηκε το σχέδιο, παρουσία εκπροσώπων του Ταμείου Συνοχής, των τριών εμπλεκόμενων υπουργείων Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Κορώνειας – Βόλβης, της επιστημονικής επιτροπής και των υπολοίπων εμπλεκόμενων φορέων.

Εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης των 21 επιμέρους έργων του στρατηγικού σχεδίου και ελήφθησαν ανά έργο αποφάσεις επίσπευσης, προκειμένου να σταλεί ικανοποιητική απάντηση στα θέματα που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το αίτημα παράτασης για την υλοποίηση του master plan δεν έχει εγκριθεί, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας του Ταμείου Συνοχής, Λευτέρη Ψαρουδάκη.

«Τώρα πρέπει να δώσουμε απάντηση για την πορεία όλων των έργων αναλυτικά και οφείλουμε με συγκεκριμένα στοιχεία και χρονοδιαγράμματα να δώσουμε στην Επιτροπή να κατανοήσει ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν εγκαίρως», δήλωσε.

Από την πλευρά της, η Μ. Λιονή τόνισε ότι «δεν είναι ώρα να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το master plan. Έχουμε ευθύνη όλοι καθένας στα έργα που είναι αρμόδιος να τα ολοκληρώσει εντός χρονοδιαγραμμάτων και να μην εκτεθεί η χώρα. Υπάρχει κίνδυνος απένταξης του έργου κι αυτό θα ήταν καταστροφικό πρώτα από όλα για την Κορώνεια και τη χώρα. Χρόνος πια δεν υπάρχει».

Στη σύσκεψη αναζητήθηκαν από κοινού λύσεις, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθένας από τους εμπλεκόμενους φορείς στην ολοκλήρωση των έργων ευθύνης του και η άμεση απεμπλοκή όλων των διαδικασιών, ώστε να επιταχυνθεί η επιμέρους και συνολική υλοποίηση του master plan.

Σχόλια