Συνεργασία Ελλάδας- Τουρκίας για το περιβάλλον, το κλίμα και τα δάση

0
17

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Συμφωνίες που αφορούν στο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τα δάση υπέγραψαν, η υπουργός Περιβάλλοντος,  Τίνα Μπιρμπίλη και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Δασών της Τουρκίας, Βεϊσέλ Ερογλου παρουσία των δύο Πρωθυπουργών των χωρών, Γιώργου Παπανδρέου και Ταγίπ Ερντογάν.

Για τη βέλτιστη διαχείριση των νερών του Έβρου οι δύο χώρες θα συνεργαστούν, σύμφωνα με κοινή δήλωση των αρμοδίων υπουργών, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία επί καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των πλημμυρών και τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, με έμφαση στη διατήρηση της ισορροπίας του δέλτα του ποταμού.

Παράλληλα, θα υπάρξουν προσπάθειες για μείωση της  ρύπανσης, διασφαλίζοντας την απαραίτητη ποιότητα και ποσότητα των υδάτων, ούτως ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων των γύρω περιοχών.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σχετικό με δασική προστασία και διαχείριση.

Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην αντιμετώπιση του προβλήματος υποβάθμισης των δασών, στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και στην αποκατάσταση των καμένων δασών.

Οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στην έρευνα των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στα δασικά οικοσυστήματα, στην προστασία της βιοποικιλότητας, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Επίσης, η υπουργός και ο υπουργός ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για την συνεργασία στον τομέα της ενέργειας.

Σχόλια