Πρόσληψη 3,000 νοσηλευτών ανακοίνωσε η Ξενογιαννακοπούλου

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανακοίνωσε από την Πάτρα, την έκδοση προκήρυξης για την πρόσληψη 3,000 νοσηλευτών, διαβεβαιώνοντας ότι μέχρι το 2012 το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» θα είναι σε θέση να επαναλειτουργήσει.

Σύφμωνα με ανακοίνωση της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», το νοσοκομείο  είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό στις 8 Ιουνίου του 2008.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιηθήκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η υπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραδοθεί η τριώροφη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και μέχρι το τέλος του 2010 θα παραδοθεί το νέο τμήμα του παλαιού κτιρίου.

Επίσης, μέσα στο 2012 θα έχουν ολοκληρωθεί και οι εργασίες αντισεισμικής θωράκισης του κεντρικού κτιρίου του «Αγίου Ανδρέα».

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου διαβεβαίωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των εργασιών και ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού που χρειάζεται η νέα τριώροφη πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ακόμη, δήλωσε ότι τα νοσοκομεία της Αχαίας θα ενισχυθούν με την πρόσληψη 69 γιατρών, 35 επικουρικών γιατρών και 86 νοσηλευτών.

Πηγή: i-live.gr

Σχόλια