Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2010-2011» με περικοπές

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2010-2011» θα ισχύσει με περικοπές και όχι κατάργηση, ανακοίνωσε στη Βουλή η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα «Νέα», η κ. Γκερέκου απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώς Διώτη, τόνισε ότι «δεν θα στερηθεί κανείς από τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και συνταξιούχους τη δυνατότητα των διακοπών, ούτε οι τουριστικές επιχειρήσεις την ενίσχυσή τους».

Όπως τόνισε η κ. Γκερέκου, παρά το γεγονός ότι τα συνολικά χρέη του ΕΟΤ είναι τεράστια, το Πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού θα εκτελεσθεί, έστω και με περικοπές.

Περικόπτεται κατά 2 ημέρες το πρόγραμμα των 8ημερων διακοπών και κατά ένα μικρό ποσοστό το σύνολο των δικαιούχων.

«Απέναντι στην επιλογή να μην κάνουμε καθόλου το πρόγραμμα, εμείς πιστεύουμε στην αξία και στην αναγκαιότητά του» δήλωσε η υφυπουργός.

Οι δικαιούχοι πανελλαδικά θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους από την Τετάρτη 19 Μαίου, εκτός της Θεσσαλονίκης όπου η διάθεση των δελτίων θα αρχίσει την Τρίτη 25 Μαίου, κατ΄ αλφαβητική σειρά, από τα γραφεία που απογράφησαν.

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, θεωρημένο βιβλιάριο ασθενείας και πρωτότυπο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος οικονομικού έτους 2009.

Tα όρια εισοδήματος που τέθηκαν:

α) Μεμονωμένα Άτομα – Δικαιούχοι ανά αίτηση, 17.000 ευρώ Ατομικό/Οικογενειακό Εισόδημα

β) Δύο άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, 25.000 ευρώ Οικογενειακό Εισόδημα

γ) Τρία άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση, 33.000 ευρώ Οικογενειακό Εισόδημα

δ) Τέσσερα άτομα δικαιούχοι ανά αίτηση όχι πολύτεκνοι, 41.000 ευρώ Οικογενειακό Εισόδημα

ε) Πολύτεκνοι, 50.000 ευρώ Οικογενεικό Εισόδημα.

Πηγή: i-live.gr

Σχόλια