Τα μουσεία γιορτάζουν σε όλη την Ευρώπη

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Περίπου 3.000 μουσεία θα ανοίξουν τις πύλες τους δωρεάν το βράδυ του Σαββάτου 15 Μαΐου , σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας των μουσείων που γιορτάζεται για έκτη φορά.

Πληροφορίες από την ίδια πηγή αναφέρουν πως πρόκειται για μια εκδήλωση που απευθύνεται σε όλο το κοινό, κυρίως στους νέους και σε όσους συνήθωε δεν επισκέπτονται τα μουσεία.

Από τις 47 χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης , οι 39 δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν σε αυτή τη νέα γιορτή, αύξηση η οποία εμπλουτίζεται από τη συμμετοχή βρετανικών και ρωσικών μουσείων.

Στη δωρεάν γιορτή από τα μουσεία της Ευρώπης, η δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει λόγω της οικονομικής κρίσης , το Λίχτενστάιν, ενώ η Ισλανδία θα απέχει για δεύτερη συνεχή φορά.

Στη Ρωσία 300 μουσεία μετέχουν στη Νύχτα των μουσείων, ενώ πέρυσι συμμετείχαν 200, στη Ιταλία 400 μουσεία θα είναι ανοικτά το βράδυ του Σαββάτου, στη Βρετανία 320 και στη Γαλλία 1.300.

Επίσης, 100 εσθονικά μουσεία και το σύνολο των μουσείων στη Λετονία θα είναι ανοικτά εκείνη τη νύχτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι 1,8 εκατομμύριο άνθρωποι μετείχαν στη Νύχτα  των μουσείων στη Γαλλία, που σημαίνει 300.000 επισκέπτες περισσότεροι σε σχέση με το 2008.

Φέτος τα μουσεία κλήθηκαν να ετοιμάσουν προβολές κινουμένων σχεδίων γύρω από το θέμα «μουσεία, μάρτυρες και συμμετέχοντες της αειφόρου ανάπτυξης».

Πηγή: i-live

Σχόλια