Οι επενδύσεις στον Παπανδρέου – «Αδειάζουν» την Κατσέλη

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων εποπτείας των μεγάλων επενδύσεων που έρχονται στη χώρα στον Πρωθυπουργό από το υπουργείο Οικονομίας αποφασίστηκε την Τετάρτη (13/5) στο υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου «χρειάζεται να κάνουμε μπαϊπάς στη Δημόσια Διοίκηση». Στόχος της κυβέρνησης είναι η εκπόνηση ενός νομοσχεδίου που θα επιτρέπει την έγκριση των μεγάλων ξένων επενδύσεων που έρχονται στην Ελλάδα να προχωρούν απρόσκοπτα, χωρίς το βάρος των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» , η διαδικασία θα προβλέπει τη σύσταση ενός συμβουλίου των συναρμόδιων υπουργών υπό την εποπτεία του ίδιου του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται το δημοσίευμα, ουσιαστικά αφαιρούνται αρμοδιότητες από το υπουργείο Οικονομίας στο οποίο προΐσταται η κα.Κατσέλη.

Μάλιστα, η κα. Κατσέλη δέχτηκε την κριτική των συναδέλφων της για τον αναπτυξιακό νόμο που παρουσίασε: «Δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα για την προσέλκυση των επενδύσεων στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Χάρης Παμπούκης, ενώ επικριτικές για το νομοσχέδιο ήταν οι τοποθετήσεις των υπουργών Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Εθνικής Αμυνας Ευάγγ. Βενιζέλου και Εργασίας Α. Λοβέρδου. Η κ. Διαμαντοπούλου αναφερόμενη ειδικώς στο μοντέλο των επιχορηγήσεων που χρησιμοποιεί και ο νέος αναπτυξιακός νόμος, τόνισε ότι «25 χρόνια τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Δεν λειτουργεί αυτό το μοντέλο. Χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση».

Από την πλευρά της η κα. Κατσέλη επέκρινε τις τελευταίες αποφάσεις του υπουργείο Οικονομικών (π.χ αύξηση ΦΠΑ και ειδικών φόρων), επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για ένταση στις σχέσεις της με τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: i-live

Σχόλια