«Πράσινο» λεωφορείο στο 1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας

0
17

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Καινοτομίας με τίτλο «Θεσσαλονίκη- Πόλη του Μέλλοντος», φιλοξενούνται πρωτοποριακές εφαρμογές που διακρίθηκαν για την υψηλή τεχνολογία, την αισθητική και την αειφορική τους χρήση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Στάσεις λεωφορείων που λειτουργούν με την ηλιακή ενέργεια, «πράσινο» λεωφορείο, GPS που «γνωρίζει» τις συνήθειες του οδηγού-χρήστη και προσαρμόζεται σε αυτές, καθώς και «έξυπνα» σταντς με πληροφορίες για την πόλη, μπορεί να συναντήσει κανείς στην έκθεση.

Το 1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας περιλαμβάνει πρωτοποριακά προϊόντα που θα στηθούν σε διαφορετικά σημεία της πόλης έως τις 16 Μαΐου.

Ένα «πράσινο» λεωφορείο, ντυμένο με αληθινό χλοοτάπητα, το οποίο σταθμεύει σε διάφορα σημεία της πόλης, φιλοξενώντας οικολογικές κατασκευές και προβάλλοντας μηνύματα και πληροφορίες για την προστασία του περιβάλλοντος και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Την ίδια ώρα, ένα «πράσινο» σπίτι σε εμπορικό κέντρο της Πυλαίας προωθεί την αξία της εξοικονόμησης ενέργειας, των οικολογικών υλικών και της πράσινης ανάπτυξης.

«Πράσινη» στάση λεωφορείου, που λειτουργεί αποκλειστικά με την ηλιακή ενέργεια, παρέχοντας πληροφορίες στους επιβάτες για τον χρόνο άφιξης του επόμενου λεωφορείου και άλλες χρηστικές πληροφορίες που ανανεώνονται κάθε 30 δευτερόλεπτα.

Αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Design της Βαρκελώνης, παρουσιάστηκε πέρυσι στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή και ήδη έχουν εγκατασταθεί οι πρώτες 100 στάσεις στη Βαρκελώνη.

Σκοπός της πρωτοβουλίας, που διοργανώνουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ) και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), είναι η ανάδειξη της καινοτομίας και της δημιουργικότητας ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας και ως απάντηση στην κρίση.

Επίσης, το παρών στο Φεστιβάλ θα δώσουν επιστήμονες και επιχειρηματίες που έχουν διακριθεί διεθνώς για τις πρωτοποριακές τους ιδέες.

Σχόλια