Δωρεές 4,25 δις δολαρίων στο Παγκόσμιο Ταμείο για το Περιβάλλον

0
15

Περιβάλλον-Ενέργεια- Οικολογία.

Το ποσό των 4,25 δις δολαρίων δεσμεύτηκαν να δώσουν 30 κράτη-δωρητές, τα επόμενα 4 χρόνια στο Παγκόσμιο Ταμείο για το Περιβάλλον, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι εν λόγω δεσμεύσεις από τα κράτη-δωρητές, έγιναν κατά τη διάρκεια διάσκεψης που έγινε χθες 12 Μαΐου στο Παρίσι.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Περιβάλλοντος (GEF), το μεγαλύτερο «πράσινο» ταμείο στον κόσμο, δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή.

Ορισμένα ποσά, θα δοθούν μέσω του Παγκόσμιου Ταμείου για το Περιβάλλον σε προγράμματα που καταρτίζονται από υπηρεσίες του ΟΗΕ και σε οργανισμούς όπως η Παγκόσμια Τράπεζα.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του GEF, Monique Barbut δήλωσε ότι 1,35 δις δολαρίων από το ποσό, θα είναι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Επίσης, θα δοθούν ποσά για την καλύτερη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, για τη βελτίωση της διαχείρισης διασυνοριακών υδροβιότοπων, για την μείωση της ρύπανσης και την προστασία των δασών.

Η Monique Barbut, τόνισε ότι είναι «η πρώτη επίσημη δέσμευση» μετά τις συνομιλίες για το Κλίμα που έγιναν στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης.

Στην Κοπεγχάγη, οι διαπραγματευτές από τα βιομηχανικά κράτη και από τις αναδυόμενες οικονομίες, επιχείρησαν να συμφωνήσουν στους βασικούς όρους μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα, εν όψει της επόμενης συνόδου στο Κανκούν του Μεξικό το Δεκέμβριο.

Για το econews Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια