Δωρεάν κάδοι κομποστοποίησης από το δήμο Αλεξάνδρειας

0
48

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο δήμος Αλεξάνδρειας Ημαθίας προχωρά στη δωρεάν διανομή 250 κάδων κομποστοποίησης και καλεί τους δημότες να «μετατρέψουν τα σκουπίδια τους σε πολύτιμη τροφή για τα φυτά τους».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, «προτίθεται να μοιράσει σε πρώτη φάση στους πρώτους δημότες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, 250 πλήρη σετ κομποστοποίησης.

Το κάθε σετ περιλαμβάνει ένα κάδο κομποστοποίησης 330 λίτρων, ένα κάδο 5 λίτρων για τη συλλογή των απορριμμάτων της κουζίνας και τη μεταφορά τους στον κύριο κάδο, μια φιάλη 1 λίτρο με μικροοργανισμούς και ένζυμα, για την επιτάχυνση της ζύμωσης και ένα 12σελιδο φυλλάδιο με λεπτομερείς οδηγίες για την παραγωγή οργανικής κομπόστας.

Η κομποστοποίηση στο σπίτι έχει ευεργετικές δραστηριότητες και προσφέρει σημαντικά οφέλη, μεταξύ των οποίων η μείωση της παραγωγής αερίων του θερμοκηπίου και η δημιουργία φυσικού λιπάσματος, απαραίτητο για τον κήπο.

Τα οργανικά απόβλητα αποτελούν περίπου το 40%-60% του συνόλου των αποβλήτων που παράγει κάποιος στο σπίτι του. Το 70% από αυτά είναι κομποστοποιήσιμα. Κάνοντας κομποστοποίηση, μπορούμε να μειώσουμε το σύνολο των οικιακών αποβλήτων μας κατά 35%, τονίζει στην ανακοίνωση του ο δήμος.

Σχόλια