Διαγωνισμός για την πιο πράσινη βεράντα στη Λάρισα

0
21

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Έναν μικρό, πράσινο παράδεισο στο μπαλκόνι τους προσπαθούν να δημιουργήσουν οι κάτοικοι της Λάρισας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανάδειξη της ωραιότερης και πιο πράσινης βεράντας και αυλής, τον οποίο διοργανώνει ο δήμος Λάρισας.

Από την Δευτέρα 10 Μαΐου έως και την Παρασκευή 28 Μαΐου, η τριμελής επιτροπή αξιολόγησης θα κάνει επιτόπια επίσκεψη στους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ Πηνειού.

Στους νικητές του διαγωνισμού θα απονεμηθεί το ποσό των 6.000 ευρώ, το οποίο θα μοιραστεί ως εξής:

Βεράντες

Τρεις πρώτης κατηγορίας από 500 ευρώ

Τρεις δεύτερης κατηγορίας από 300 ευρώ

Τρεις τρίτης κατηγορίας από 200 ευρώ

Αυλές

Τρεις πρώτης κατηγορίας από 500 ευρώ

Τρεις δεύτερης κατηγορίας από 300 ευρώ

Τρεις τρίτης κατηγορίας από 200 ευρώ.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το δήμο Λάρισας, τα κριτήρια για την επιλογή της καλύτερης βεράντας είναι η γενική εικόνα, ο αριθμός των φυτών, ο συντελεστής της επιφάνειας και των φυτών, η κατάσταση των φυτών αλλά και η πρωτοτυπία.

Η επιλογή της καλύτερης αυλής θα γίνει με βάση το σχέδιο και τη μορφή του κήπου, την κατάσταση του φυτικού υλικού και τις κηποτεχνικές συνθέσεις.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Λάρισας, «γενικά το περιβάλλον αξιολογείται πρώτον με πόσα φυτά συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα της πόλης και δεύτερον αξιολογείται η κηποτεχνική σύνθεση».

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Σχόλια