Δεν τα κατάφερε η φώκια που βρέθηκε τραυματισμένη στην Εύβοια

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

O «Μάρκος», το νεαρό αρσενικό φωκάκι που βρέθηκε πυροβολημένο στην Εύβοια, δεν κατάφερε να επιβιώσει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκανε η MOm σε συνεργασία με την υπεύθυνη κτηνίατρο του Κέντρου, καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νατάσσα Κομνηνού.

Τις τελευταίες 10 ημέρες ο «Μάρκος» βρισκόταν στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Μετά από συνεχείς εξετάσεις, στα πλαίσια της εντατικής θεραπείας του, που έγιναν τις τελευταίες ημέρες διαπιστώθηκε ότι η νεαρή Monachus monachus, δεν μπορούσε να δει ούτε από το αριστερό της μάτι, ενώ αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την ακοή της και την ισορροπία της, καθώς ήταν αδύνατο να καταφέρει να κολυμπήσει στην πισίνα του Κέντρου Περίθαλψης.

Η ομάδα της MOm έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσει τον «Μάρκο» παρά την πολύ σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόταν, αλλά τελικά το άτυχο ζώο δεν κατάφερε να επιβιώσει και πριν από λίγη ώρα πέθανε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που βοήθησαν και υποστήριξαν τη MOm, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε ο «Μάρκος».

Χωρίς τη βοήθειά σας δεν θα ήταν δυνατή η προσπάθεια που έγινε για την επιβίωσή του.

Πηγή: MOm

Σχόλια