Ημερίδα για πράσινες στέγες και φυτεμένα δώματα στο Μουσείο Μπενάκη

0
85

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ημερίδα με θέμα «Τα φυτεμένα δώματα/πράσινες στέγες ως μέσο περιβαλλοντικής και ενεργειακής αναβάθμισης στα σύγχρονα αστικά κέντρα» διοργανώνει η Διεθνής Ομοσπονδία Φυτεμένων Δωματίων «IGRA-International Green Roof Association” την Πέμπτη 13 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί η στρατηγική που ακολουθείται διεθνώς σε μεγάλα αστικά κέντρα για την εφαρμογή φυτεμένων δωμάτων, καθώς και η περιβαλλοντική και ενεργειακή τους συνεισφορά. Ο διευθυντής της IGRA, κος Wolfgang Ansel, διακεκριμένοι αρχιτέκτονες: ο Ανδρέας Κούρκουλας και η Μαρία Κοκκίνου, ο Πρόδρομος Νικηφορίδης και η Ελεάννα Χωρίτη και οι καθηγητές Κωνσταντίνος Κίττας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Παναγιώτης Νεκτάριος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, θα αναλύσουν τα πολλαπλά οφέλη των φυτεμένων δωμάτων και θα αναφερθούν σε διεθνή και ελληνικά έργα.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με τη στήριξη της Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ, και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου.

Αντίστοιχη ημερίδα οργανώθηκε με επιτυχία στα πλαίσια της Συνόδου της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή, που συζητήθηκε ο σημαντικός ρόλος της ανάκτησης του χαμένου εδάφους μέσω της τεχνολογίας φυτεύσεως των στεγών, στην ενέργεια, το κλίμα και το νερό.

Πηγή: IGRA

Σχόλια