Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στο κόσμο ολοκληρώνεται

0
61

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στο κόσμο ολοκληρώνεται στην έρημο Μοχάβι της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, από μια ισραηλινή εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Το πάρκο κατασκευάζεται σε μια έκταση που ξεπερνά τα 600 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και ξεκίνησε το 2007.

Σε λιγότερο από 6 μήνες θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία και θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια 553 μεγαβάτ, από τις ακτίνες του ηλίου, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες μιας πόλης 400,000 κατοίκων.

Οι δοκιμές του συστήματος των 1,2 εκατ. κατόπτρων, ελέγχονται από ένα σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών που καθορίζει την τροχιά τους με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να απορροφούν τη θερμότητα από τις ακτίνες του ηλίου ακόμα και από αντανάκλαση στο έδαφος.

Την ίδια στιγμή στη Σεβίλη της Ισπανίας, ένα σύμπλεγμα δύο φωτοβολταικών συστημάτων, με συνολική απόδοση 31 μεγαβάτ θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από 20 μήνες και θα τροφοδοτεί περίπου 15,000 νοικοκυριά.

Σημαντική παράμετρος για τα φωτοβολταικά πάρκα, είναι ότι το 92% της ηλιακής θερμότητα μετατρέπεται σε ηλεκτρική, ένα ποσοστό που καμία άλλη πηγή, εκτός από την πυρηνική υπό προϋποθέσεις, δεν μπορεί να αγγίξει.

Σχόλια