Καθαρισμός δασικών δρόμων στην Πιερία

0
50

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού δασικών δρόμων στην περιοχή του Ολύμπου και η διαμόρφωση και συντήρηση των ζωνών αντιπυρικής προστασίας, από τα συνεργεία της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πιερίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», τα μηχανήματα της νομαρχίας εδώ και 4 εβδομάδες έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό, τη συντήρηση και τη διάνοιξη δασικών δρόμων που λειτουργούν και ως αντιπυρικές ζώνες στον Όλυμπο, με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών.

Ήδη έχει καθαριστεί ένα μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου.

Τα γκρέιντερ εργάζονται στο δήμο Ανατολικού Ολύμπου και στο δήμο Δίου.

Ο αντινομάρχης Νίκος Μπουρονίκος δήλωσε ότι «Η παρέμβαση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Πιερίας σε συνεργασία με τους άλλους φορείς για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών».

Ενώ, ο δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου Διονύσης Αρωνιάδης, τόνισε ότι ο καθαρισμός έχει γίνει σε όλη την έκταση του δήμου Ανατολικού Ολύμπου έως τα όρια του νομού Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παντελεήμονα, Γιώργος Κωτούλας, δήλωσε ότι «η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση συμβάλλει πάντα με το προσωπικό και τα μηχανήματά της στον καθαρισμό των δασικών δρόμων και τονίζει ότι στόχος είναι η προστασία του δάσους που είναι το πολυτιμότερο αγαθό της περιοχής».

Σχόλια