Η Google επενδύει 39 εκατ. δολάρια στην αιολική ενέργεια

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το ποσό των 39 εκατ. δολαρίων θα επενδύσει η Google για την κατασκευή δυο αιολικών πάρκων στη Βόρεια Ντακότα.

Πρόκειται για την πρώτη άμεση επένδυση της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης σε ενεργειακά έργα μεγάλης κλίμακας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google τα δυο αιολικά πάρκα, που θα κατασκευαστούν από την NextEra Energy Resources, θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια ικανή να τροφοδοτήσει 55.000 σπίτια.

Η κίνηση σηματοδοτεί αλλαγή στρατηγικής του διαδικτυακού κολοσσού, που μέχρι πρόσφατα προτιμούσε να επενδύει σε νέες, πρωτοεμφανιζόμενες, επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Σε δηλώσεις του ο Rick Needham, διευθύνων σύμβουλος της Google, τόνισε ότι «για να βασιστούμε στην καθαρή ενέργεια μελλοντικά χρειαζόμαστε τρία πράγματα: αποτελεσματικές πολιτικές, καινοτομία στις τεχνολογίες και έξυπνες επενδύσεις».

«Μέσω του Google.org, του φιλανθρωπικού μας βραχίονα, πιέζουμε για ενεργειακές πολιτικές που ενισχύουν την καινοτομία, ενώ χορηγούμε κεφάλαια για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. Παράλληλα επενδύουμε σε εταιρείες που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και ασχολούνται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως για παράδειγμα η eSolar και η AltaRock».

Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Google για την πράσινη επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις σε μεγάλα έργα, όπως τα δυο αιολικά πάρκα, «θα προωθήσουν τις καθαρές τεχνολογίες, ενώ θα αποφέρουν μεγάλα κέρδη στη Google και περισσότερα κεφάλαια στις εταιρείες ώστε να ξεκινήσουν νέα έργα».

Για το Econews.gr Φ. Νικολάου

Πηγή Telegraph

Σχόλια