Συνάντηση για τα αδέσποτα ζώα στην Αριδαία

0
55

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η καλύτερη διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων σκύλων ήταν το θέμα της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην Αριδαία.

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Κτηνιατρική Υπηρεσία Ν.Α. Πέλλας, Αγροτικό Κτηνιατρείο, Φιλοζωικός Σύλλογος, Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Κυνηγετικός Σύλλογος, Σύλλογος Κτηνοτρόφων Αλμωπίας, Κέντρο Υγείας), οι διευθυντές όλων των σχολείων του δήμου, οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων και δημότες, οι οποίοι κατά καιρούς είχαν διαμαρτυρηθεί εγγράφως στην υπηρεσία.

Στόχος της συνάντησης ήταν  η ενημέρωση για τις δράσεις του δήμου Αριδαίας σχετικά με τα αδέσποτα σκυλιά και η καλύτερη από κοινού αντιμετώπιση του ζητήματος, το οποίο έχει κοινωνικές προεκτάσεις, είναι ζήτημα που σχετίζεται με την εκπαίδευση και προϋποθέτει την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και των δημοτών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου Αριδαίας «είμαστε από τους λίγους δήμους της χώρας, ο οποίος εφαρμόζει πιστά το νόμο 3170/2003 περί ευζωίας των αδέσποτων ζώων, εφαρμόζοντας οργανωμένο πρόγραμμα στειρώσεων, με αποτέλεσμα τα τελευταία τρία χρόνια να έχουν στειρωθεί περισσότερα από 200 σκυλιά».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πέτρος Ζέρζης τόνισε ότι «το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων είναι σύνθετο, καθώς προκαλείται από διάφορους εσωγενείς και εξωγενείς παράγοντες. Μέσα από το συγκερασμό των απόψεων και των προτάσεων που ακούστηκαν στη σημερινή συνάντηση, θα συντονίσουμε τις δράσεις που απαιτούνται για την καλύτερη από κοινού αντιμετώπιση του ζητήματος.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος προϋποθέτει τη συνεργασία όλων, τόσο των εμπλεκόμενων φορέων, όσο και των δημοτών που σέβονται τα ζώα, ιδιοκτητών ή μη».

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Σχόλια