Σε λειτουργία η απελευθερωμένη αγορά φυσικού αερίου

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές δημιουργούνται από την απελευθέρωση της αγοράς του φυσικού αερίου, όπως αυτές προκύπτουν από τις στρατηγικές επιλογές του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, η εκφόρτωση φορτίων Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στις εγκαταστάσεις του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) στη Ρεβυθούσα, αποτελεί μια εξέλιξη που ενισχύει ακόμη περισσότερο τις πηγές και την ασφάλεια του εφοδιασμού της ελληνικής αγοράς σε φυσικό αέριο.

Παράλληλα, συμβάλει στην καλή λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας, με τελικούς ωφελημένους τους καταναλωτές του φιλικότερου προς το περιβάλλον συμβατικού καυσίμου της εποχής μας.

«Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η προώθηση της επέκτασης της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας παρέχει τη δυνατότητα νέων δραστηριοτήτων στο χώρο της ενέργειας» τόνισε η Υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη. Ο ελληνικός ενεργειακός τομέας προσφέρει τώρα σημαντικές ευκαιρίες για καινούργιες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης.

Το πρώτο αυτό βήμα, αποτέλεσμα διαδοχικών συναντήσεων στελεχών του  ΔΕΣΦΑ με εκπροσώπους των εταιρειών Αλουμίνιον και Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), αφορά τις εκφορτώσεις φορτίων ΥΦΑ κατά την περίοδο 1-31 Μαΐου.

Οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση του ΔΕΣΦΑ, συμβάλλοντας και αυτές στην επιτυχή έναρξη εφαρμογής του Κώδικα Διαχείρισης ΕΣΦΑ και στην ουσιαστική και ομαλή απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Σχόλια