Επικήρυξαν με 10,000 ευρώ τους δολοφόνους 3 σκυλιών

0
16

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων επικήρυξε με 10,000 ευρώ τους δολοφόνους τριών σκυλιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Το καταφύγιο σκύλων «Κουπάκια» στον Δήμο Λάκκας Σουλίου Ιωαννίνων είναι διάσπαρτο από δηλητηριασμένα δολώματα.

Οι κυνηγοί πήγαν τα σκυλιά τους για εκγύμναση στο καταφύγιο, αλλά ο ένας από αυτούς δέχτηκε τηλεφώνημα από κάτοικο της περιοχής που του ανέφερε ότι θα πρέπει να δέσουν τα σκυλιά τους και να τα έχουν μαζί τους, γιατί είδε πολλά ύποπτα κόκκαλα διάσπαρτα.

Πράγματι οι κυνηγοί εντόπισαν στη διαδρομή τους ένα κυνηγόσκυλο νεκρό και όπως είπαν η αξία του ξεπερνά τις 5,000 ευρώ.

Σε μικρή απόσταση βρίσκονταν σωροί από κόκαλα, που όπως προέκυψε ήταν δηλητηριασμένα δολώματα.

Σύμφωνα με καταγγελίες, κυνηγός από το χωριό της Πρέβεζας ενημέρωσε τους κυνηγούς ότι ένα σκυλί του εντοπίστηκε νεκρό, ενώ νωρίτερα είχε μπει στο καταφύγιο «Κουπάκια».

Παράλληλα, ένας κτηνοτρόφος στα Γρεβενά για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο είδε τα τσοπανόσκυλα του να χάνουν τη ζωή τους.

Ο ίδιος κτηνοτρόφος από την Πηγαδίτσα Γρεβενών, πριν ένα χρόνο είχε χάσει 8 από τα τσοπανόσκυλα του από δηλητηριασμένα δολώματα, τα οποία είχαν σκορπίσει ασυνείδητοι.

Πρόσφατα, κατάφερε να σώσει τα περισσότερα από αυτά, χορηγώντας τους ενέσιμο αντίδοτο, ενώ τρία δεν τα έχει ακόμη εντοπίσει και εκτιμά ότι μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ο κτηνοτρόφος προσέφυγε στον εισαγγελέα, αφού όπως είπε έχει χάσει μια περιουσία και το κοπάδι του έχει μείνει απροστάτευτο.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Βαγγέλης Λύτρας, δήλωσε ότι «Έχουμε επικηρύξει τους δράστες με το ποσό των 10.000 ευρώ. Μακάρι να βρεθούν κάποιοι που θα μας δώσουν πληροφορίες, ώστε να οδηγηθούμε σε αυτούς».

Σχόλια