ΟΗΕ: δεν προβλέπεται συμφωνία για το Κλίμα το 2010

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο απερχόμενος διαπραγματευτής του ΟΗΕ για το Κλίμα Yvo de Boer, δήλωσε ότι δεν προβλέπεται η επίτευξη μιας δεσμευτικής συμφωνίας στη Σύνοδο του Κανκούν  για τη κλιματική αλλαγή, η οποία θα γίνει το Δεκέμβριο στο Μεξικό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, οι δηλώσεις του έρχονται αμέσως 5 μήνες μετά την αποτυχία της Κοπεγχάγης, στην οποία συμμετείχαν παγκόσμιοι ηγέτες, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama.

Ο Yvo de Boer τόνισε ότι στη Σύνοδο του Κανκούν για το Κλίμα, «δεν θα δοθεί μια αρκετά καλή απάντηση για το θέμα».

Οι δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, έγιναν με αφορμή τη συμμετοχή του στη σύνοδο για το Κλίμα, η οποία πραγματοποιείται στη Γερμανία.

«Ένα καλό αποτέλεσμα στη Σύνοδο του Κανκούν θα αποτελέσει την αρχιτεκτονική για την κλιματική αλλαγή και μετά θα μπορούμε να καταλήξουμε σε μια δεσμευτική συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο κ. De Boer εκτιμά, ότι μια διεθνής συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα επιτευχθεί μέσα στο 2012.

Η προηγούμενη σύνοδος για το Κλίμα που έγινε στην Κοπεγχάγη, απέτυχε παταγωδώς.

Στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης φάνηκε το τεράστιο χάσμα που υπάρχει μεταξύ των βιομηχανικών κρατών, των αναδυόμενων οικονομιών, όπως η Κίνα και των αναπτυσσόμενων κρατών.

O Yvo de Boer, επικεφαλής της Σύμβασης Πλαίσιο για τη Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ, έχει δηλώσει ότι θα παραιτηθεί μετά από 4 χρόνια από το συγκεκριμένο αξίωμα και συκγεκριμένα θα αποχωρήσει την 1η Ιουλίου.

Για το econews Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια