Απελευθερώθηκαν άγρια ζώα και πτηνά

0
124

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το Εθνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων απελευθέρωσε στη Βόρεια Ελλάδα, δύο αλεπούδες, πρώην κατοικίδια στο κέντρο της Αθήνας, ένα σπάνιο είδος γερακιού, τρεις αετούς και δέκα αγριόπαπιες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Οι δύο αλεπούδες είχαν κατασχεθεί πριν 3 χρόνια μετά από καταγγελία ενός πολίτη, που έκπληκτος είδε να τις κρατούν αιχμάλωτες ως κατοικίδια, δεμένες με αλυσίδες, στην αυλή μιας επιχείρησης στην Αθήνα.

Μαζί με μια άλλη αλεπού, η οποία είχε βρεθεί τραυματισμένη από τροχαίο στα Μεσόγεια, αφέθηκαν ελεύθερες στο όρος Μπελές των Σερρών, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στη λίμνη Κερκίνη απελευθερώθηκαν 21 άγρια πουλιά, από τα οποία ξεχωρίζει η χιονογερακίνα.

Είναι ένα σπάνιο για την Ελλάδα είδος γερακιού, το οποίο ζει στον υποαρκτικό κύκλο και δεν ξεχειμωνιάζει συχνά στη χώρα.

Βρέθηκε στα Σκούρτα Βοιωτίας το χειμώνα, χτυπημένη με κυνηγετικό όπλο στο δεξί φτερό και ήταν η πρώτη φορά που οι άνθρωποι του ΕΚΠΑΖ είδαν ζωντανά ένα τέτοιο πουλί.

Επίσης, μαζί τους απελευθερώθηκαν 10 πρασινοκέφαλες πάπιες, οι οποίες γεννήθηκαν στην Αίγινα από γονείς που δεν μπορούν να πετάξουν και τρεις αετοί.

Οι απελευθερώσεις έγιναν σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Δράση για την Άγρια Ζωή», τους φορείς διαχείρισης Κερκίνης και Κορώνειας-Βόλβης και τα τοπικά δασαρχεία.

Σχόλια