Ομπάμα: πρωτοφανής περιβαλλοντική καταστροφή στο Κόλπο του Μεξικού

0
17

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατά την ομιλία του στη Λουιζιάνα, χαρακτήρισε την πετρελαιοκηλίδα ως τη χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει σημειωθεί στο Κόλπο του Μεξικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, o Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να καθαριστεί η πετρελαιοκηλίδα, τονίζοντας ότι η BP ευθύνεται και είναι υποχρεωμένη να καλύψει το κόστος της απορρύπανσης.

Η ΒΡ ισχυρίζεται ότι χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα, για την εφαρμογή των προσωρινών μέτρων για το καθαρισμό της πετρελαιοκηλίδας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κεν Σάλαζαρ δήλωσε ότι θα χρειαστούν περίπου 3 μήνες για να περιοριστεί πλήρως η διαρροή πετρελαίου.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνας Μπόμπυ Τζίνταλ, προειδοποίησε ότι η πετρελαιοκηλίδα απειλεί να καταστρέψει το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής και τις ακτές.

Η πετρελαιοκηλίδα βρίσκεται σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από τις ακτές της νοτιοανατολικής Λουιζιάνας.

«Η ΒΡ είναι υπεύθυνη για την διαρροή πετρελαίου και θα πρέπει να πληρώσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP Τόνι Χέιγουορντ, συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο και δήλωσε ότι προτεραιότητα της εταιρείας είναι η απορρύπανση της περιοχής και ο περιορισμός της οικολογικής καταστροφής.

Σε κατάσταση έκτατης ανάγκης έχουν κηρυχθεί ο Μισισιπής, η Αλαμπάμα, η Λουιζιάνα και η Φλόριντα.

Για το econews Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια