Χρηματοδοτήσεις για προστατευόμενες περιοχές στην Κ. Μακεδονία

1
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η ΓΓ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 18,8 εκατ. ευρώ, για τη συνέχιση της λειτουργίας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», η εν λόγω χρηματοδότηση θα δοθεί από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013 (ΕΣΠΑ), δίνοντας μια ανάσα στους φορείς.

Οι φορείς διαχείρισης είναι οι μόνοι που προστατεύουν τις σημαντικότερες περιοχές φυσικού κάλλους, οι οποίοι είναι τέσσερις και έχουν υπό την ευθύνη τους το δέλτα Αξιού, Γαλλικού, Λουδία, Αλιάκμονα, τις λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, τον Όλυμπο και τη λίμνη Κερκίνη.

Σύμφωνα με προκήρυξη που εξέδωσε το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, οι 4 φορείς καλούνται να υποβάλλουν προτάσεις για να χρηματοδοθούν.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν τη συνέχιση της υποστήριξης της λειτουργίας των φορέων, την εκπόνηση ειδικών περιβαλλοντικών μελετών, την εκπόνηση και εφαρμογή διαχειριστικών σχεδίων, έργα πρόληψης, προστασίας, ανάδειξης, σήμανσης και αξιοποίησης επιλεγμένων προστατευόμενων περιοχών, έργα και δράσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας των προστατευόμενων περιοχών για τα άτομα με αναπηρία, ειδικές δράσεις για τα απειλούμενα είδη και έργα περιβαλλοντικής αποκατάστασης υγροτόπων και λιμνών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. θα επρεπε να αυξηθουν τα μετρα ασφαλειας στον γαλικο ο οποιος ειναι ο πλουσιοτερος σε ζωη και ειδη πουλιων να βγει απο κυνηγιτικη περιοχη ειναι η μονη χαρακτιρισμενη ραμσαρ περιοχη υδροβιοτοπου που μπορουν να κυνηγαν μεσα στις λιμνες και τον ποταμο σ’ολλο το δελτα επισης λοιματα που τρεχουν μεσα επισης εκατονταδες ψαραδες που ψαρεβουν τον γονο των ψαριων που ολες τις ωρες τις ημερας οταν συνανταω παρανομους κυνηγους σε λαθος μερος εποχη καλω αστυνομια και δεν ειναι υπεφθηνοι η διαχειρηση αξιου που ειναι και πληρωνετε απο το υπεχοδε θελει να αναστησει τον αξιο και να πεθανει ο γαλικος

Comments are closed.