Λίμνη Κορώνεια: Ειδικό Σχέδιο Δράσης για τις παράνομες γεωτρήσεις

0
77

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε Ειδικό Σχέδιο Δράσης κατά των παράνομων γεωτρήσεων στη λίμνη Κορώνεια και της μείωσης κατανάλωσης του αρδευτικού νερού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Το σχέδιο εκπόνησε η Γενική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την ευθύνη και την ευθύνη ως επισπεύδουσα υπηρεσία  η Διεύθυνση Υδάτων.

Περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτευχθεί η υιοθέτηση των μέτρων και η βοήθεια στην εφαρμογή της.

Οι φορείς θα αναλάβουν την ενημέρωση των αγροτών και των άλλων χρηστών νερού της περιοχής, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, θα συνδράμουν και τα μικτά κλιμάκια ελέγχου, που θα πραγματοποιούν από το φέτος το καλοκαίρι ελέγχους στην περιοχή της Κορώνειας για την ορθολογική χρήση του νερού, τον έλεγχο των γεωτρήσεων και της τήρησης ή μη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την περιοχή της λίμνης.

Ακόμη, έλεγχοι θα γίνονται και για τις ώρες άρδευσης ων καλλιεργήσιμων εκτάσεων και για τυχόν άσκοπη κατανάλωση νερού στην περιοχή.

Η ΓΓ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, δήλωσε ότι «Οι έλεγχοι φέτος θα είναι αυστηροί και θα επιβληθούν πρόστιμα στους παραβάτες. Η παύση λειτουργίας των παράνομων γεωτρήσεων είναι δεδομένη».

Στην παρουσίαση του Ειδικού Σχεδίου Δράσης, παρέστησαν μεταξύ των άλλων, υπηρεσιακά στελέχη της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχο Κορώνειας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά και της Αγροφυλακής.

Σχόλια