H Aegean Power νέο μέλος στον Όμιλο της Aegean

1
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικονομία:

Η AEGEAN ανταποκρινόμενη στην πρόκληση της κάλυψης των ενεργειακών αναγκών του 21ου αιώνα, ανακοινώνει τη νέα της σημαντική πρωτοβουλία, την AEGEAN POWER. Για τον Όμιλο AEGEAN, η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί το στρατηγικό του όχημα για τη δυναμική του είσοδο στην εξαιρετικής σημασίας αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η AEGEAN POWER, εκμεταλλευόμενη κάθε επιχειρηματική ευκαιρία, αναπτύσσει και εφαρμόζει καινοτομικές λύσεις, προσφέροντας ήδη υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ένα ευρύ πελατολόγιο, που αποτελείται από Μεγάλους Εμπορικούς Ομίλους, Νοσοκομεία, Ξενοδοχεία, Εμπορικές Αλυσίδες Καταστημάτων, Τηλεοπτικά Κανάλια, Οδικά Δίκτυα, Αλυσίδες Τροφίμων και αριθμεί σήμερα 3.000 παροχές, εκπροσωπώντας το 2,5% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα.

Η  AEGEAN POWER  φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επιπλέον, στόχος της είναι η δυναμική διεύρυνση του πελατολογίου της όχι μόνο σε εμπορικούς αλλά και σε οικιακούς καταναλωτές, ενώ προτεραιότητα αποτελεί και η είσοδός της στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, απέκτησε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας άδεια παραγωγής μέσω αιχμιακής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 150 MWe, στην κατασκευή της οποίας θα προχωρήσει στο προσεχές μέλλον, στην υπό ίδρυση Βιομηχανική Ζώνη του Δήμου Αγίων Θεοδώρων, στην Κόρινθο. Ο θερμο-ηλεκτρικός σταθμός, με την επωνυμία «ΑΙΓΑΙΟΝ», θα αποτελείται από τρεις (3) αεριοστροβιλικές μονάδες General Electric, ισχύος 50 MWe. Για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ο σταθμός θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο, που είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ασφαλές και ταυτόχρονα πιο οικονομικό και αποδοτικό από τα συμβατικά καύσιμα. Η υπερσύγχρονη μονάδα της AEGEAN POWER αναμένεται να λειτουργεί με τρόπο που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, δρώντας υποστηρικτικά στη λειτουργία τους.

Με δεδομένο ότι προτεραιότητα της  AEGEAN POWER  είναι να λειτουργεί πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, δραστηριοποιείται επιπλέον στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, όπως τα Αιολικά και τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα, έχοντας ως όραμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου AEGEAN, κ. Δημήτρης Μελισσανίδης, δήλωσε σχετικά: «Με την είσοδο της AEGEAN POWER στον Όμιλό μας, ενισχύουμε σημαντικά τη θέση μας στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είμαστε βέβαιοι ότι η  AEGEAN POWER θα εμπλουτίσει σημαντικά το ‘καλάθι’ των ενεργειακών προϊόντων, που προσφέρεται καθημερινά από τον Όμιλό μας στον Έλληνα καταναλωτή.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN POWER, κ. Βασίλης Μηλιώνης, ανέφερε: «Εντασσόμενοι στον Όμιλο  AEGEAN και αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία του, θέλουμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα αλλά και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με καινοτόμες και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματά μας επιβεβαιώνουν ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει. »


H AEGEAN POWER, μέλος του Ομίλου AEGEAN, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008 και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη αμιγώς ελληνική ιδιωτική επιχείρηση προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος. Η ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού της δύναμης, της ευρωστίας και του κύρους του Ομίλου AEGEAN και του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η εταιρεία, γεγονός που της επιτρέπει να προσφέρει στους καταναλωτές ολοκληρωμένες, ποιοτικές και ανταγωνιστικές  λύσεις.  Με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, η AEGEAN POWER οραματίζεται να αποτελέσει ηγέτιδα δύναμη στην αγορά ενέργειας για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε ανταγωνιστικές τιμές.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.