ΑΠΕ: ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο

0
27

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των ΑΠΕ, υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

Κατά την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, ενώ το ΛΑΟΣ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στη Βουλή, επισήμανε ότι είναι ανοικτή στις προτάσεις και στις παρατηρήσεις όλων των κομμάτων και των φορέων, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η σταδιακή αποκατάσταση όλων των μονάδων λιγνίτη.

Επίσης, η κ. Μπιρμπίλη χαρακτήρισε αναγκαίες τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας για τη χώρα, «διότι το 2013 θα αρχίσουμε να πληρώνουμε μεγάλα πρόστιμα για την εκπομπή ρύπων και θα αναγκαστούμε να κάνουμε βίαιες αλλαγές στα τιμολόγια των καταναλωτών».

Ακόμη, η υπουργός δήλωσε, σχολιάζοντας τις επικρίσεις σχετικά με την υψηλή τιμολόγηση των ΑΠΕ, ότι «Μια πολιτική που ευνοεί τις ΑΠΕ μακροπρόθεσμα, δεν μπορεί να στηριχθεί σε ένα ειδικό τέλος που θα επιβληθεί το 2013 καθώς τώρα είναι πολύ χαμηλό το κόστος για τον καταναλωτή, αφού επιβαρύνεται μόλις τρία λεπτά ανά κιλοβατώρα, περίπου δηλαδή 3-4 ευρώ επιβάρυνση το χρόνο».

Σχόλια