Καλά νέα για τους ρινόκερους της Σουμάτρας

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μέλη οικολογικών οργανώσεων της Μαλαισίας εκφράζουν τις ελπίδες τους για την επιβίωση του ρινόκερου της Σουμάτρας, καθώς  επαγγελματικός φακός κατέγραψε ένα θηλυκό στο νησί Βόρνεο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι έγκυος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, μια τηλεκατευθυνόμενη κάμερα στήθηκε σε δάσος στην πολιτεία Σαμπάχ του Βόρνεο και αποθανάτισε τον ρινόκερο στις 25 Φεβρουαρίου.

Ο Raymond Alfred μέλος της WWF Μαλαισίας,  δήλωσε ότι το φωτογραφικό υλικό που έχουν στα χέρια τους, δείχνει ένα θηλυκό ρινόκερο που εκτιμάται ότι είναι έγκυος.

Άλλες 50 κάμερες έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, ώστε να συλλεχθούν περισσότερα στοιχεία για το θηλυκό ρινόκερο, που φαίνεται να είναι 20 ετών.

Επίσημοι αξιωματούχοι και μέλη της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, έστησαν τη συγκεκριμένη κάμερα το Φεβρουάριο και την πήραν την προηγούμενη εβδομάδα, συμπλήρωσε ο Alfred.

Το πιο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να εξασφαλιστεί ότι η περιοχή προστατεύεται, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο πληθυσμός των ρινόκερων στο Βόρνεο παρουσιάζει σημαντική μείωση εδώ και μισό αιώνα, καθώς πέφτουν θύματα της λαθροθηρίας, αφού τα κέρατα τους χρησιμοποιούνται στην κινέζικη ιατρική.

Μια άλλη απειλή, είναι η καταστροφή των εδαφών τους, λόγω της αποψίλωσης των δασών για τη δημιουργία φυτειών φοινικέλαιου.

Μόνο ένας αρσενικός ρινόκερος, διασώθηκε τα τελευταία χρόνια και αναμενόταν ότι θα ζευγάρωνε με ένα θηλυκό που ζούσε σε αιχμαλωσία, αλλά τελικά δεν έγινε εφικτό.

Για το econews Λίντα Σπυρέλη

Σχόλια