Μεγάλη συμμετοχή εθελοντών στον καθαρισμό του πευκοδάσους του Σχοινιά

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Εκατοντάδες εθελοντές, μεταξύ των οποίων και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Θάνος Μωραΐτης, συμμετείχαν, στο εθελοντικό, πιλοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ για τον καθαρισμό του πευκοδάσους του Σχοινιά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

«Σήμερα εκατοντάδες εθελοντές βοήθησαν ώστε το δάσος του Σχοινιά να είναι πιο καθαρό για τους καλοκαιρινούς του επισκέπτες, πιο υγιές για να μπορέσει να αναγεννηθεί και πιο ασφαλές απέναντι στους κινδύνους πυρκαγιάς» τόνισε ο κ. Μωραΐτης.

Ακόμη, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του ΥΠΕΚΑ να ενθαρρύνει τις τοπικές κοινωνίες και τις εθελοντικές οργανώσεις να αναπτύξουν συνεργασίες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες περιβαλλοντικών δράσεων, εκφράζοντας την πίστη του ότι πολιτεία και κοινωνία των πολιτών μπορούν να συμπορευτούν.

Επίσης, επισήμανε την προσπάθεια του ΥΠΕΚΑ να βάλει σε νέα βάση το θέμα της προστασίας του δάσους, μέσω του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πιλοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ «Πράσινη δράση – Καθαρά δάση», στην οποία συμμετέχει ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχοινιά – Μαραθώνα και το Δασαρχείο Καπανδριτίου, με φορέα υλοποίησης την εθελοντική οργάνωση Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας «Έλιξ».

Ενεργή συμμετοχή έχει και η τοπική κοινωνία, με βασική υποστήριξη από τους δήμους Μαραθώνα και Νέας Μάκρης, ενώ αθρόα ήταν η προσέλευση εθελοντών και από το δήμο Πεντέλης.

Στις εκδηλώσεις της Κυριακής, συμμετείχαν εκπρόσωποι, περίπου 40 εθελοντικών οργανώσεων που ασχολούνται με την προστασία του δάσους, της θάλασσας, αλλά και με περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Απριλίου, με πλήθος εκπαιδευτικών δράσεων για τα σχολεία της περιοχής και σε συνεργασία με το τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Εκπαίδευσης και Θρησκευμάτων.

Σχόλια