Ασυνείδητοι σκοτώνουν αδέσποτα ζώα…

2
14

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχουν λάβει στο νομό Ιωαννίνων τα κρούσματα δηλητηρίασης σκυλιών, από φόλες που τοποθετούν ασυνείδητοι.

Μια αποτρόπαια εικόνα, με τα κουφάρια πέντε σκύλων μέσα σε χωράφια αντιμετώπισαν κάτοικοι των Σερβιανών του δήμου Αγίου Δημητρίου.

Κάποιοι τοποθέτησαν φόλες, σκοτώνοντας συνολικά περισσότερα από δέκα σκυλιά, μερικά αδέσποτα, άλλα και άλλα που ανήκαν σε κτηνοτρόφους και κατοίκους της περιοχής.

Εκτός από τη θανάτωση των σκύλων, που ούτως ή άλλως τιμωρείται ποινικά, στην περιοχή τέθηκε θέμα δημόσιας υγείας, αφενός από τα κουφάρια των ζώων που παρέμεναν διάσπαρτα και είχαν αρχίσει να μυρίζουν έντονα και αφετέρου από την ύπαρξη δηλητηρίου σε σημεία που βρίσκονται οικόσιτα και κοπάδια.

Το περιστατικό στα Σερβιανά είναι βέβαια σπάνιο σε ό,τι αφορά την έκτασή του, ωστόσο αντίστοιχες αποτρόπαιες και ασυνείδητες ενέργειες κατήγγειλε πρόσφατα με ανακοίνωσή του και επιστολή προς τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης, επισημαίνοντας πως το πρόβλημα διογκώνεται ιδιαίτερα τη χρονική περίοδο μετά τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, καθώς φόλες παραμένουν στα βουνά της περιοχής έως ότου αλλοιωθούν ή φαγωθούν από διάφορα ζώα και πουλιά.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, η τακτική αυτή χρησιμοποιείται από κυνηγούς με στόχο τη μείωση του πληθυσμού των αλεπούδων, που επιτίθεται στα θηράματα, ενώ ζητά από την πολιτεία την λήψη αυστηρών μέτρων.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

2 Σχόλια

  1. καλά ρε γαμώτο οτι ζω σε ενα κτηνοδες περιβαλλον γεματο απο κανιβαλους το γνωριζω!!!δεν υπαρχει τιποτε να εξαλειψη τούτα τα κτηνη!!!!!!!!!!!!!!!ποσο παιδια και ζωα θα πληρωνουν πια την κτηνοδια μας????????ποσο????????????????????

  2. den rixnoun μονο φολεσ στα αδεσποτα αλλα κ στα ζωα στισ αυλεσ μασ.ντροπη και αισχοσ καποσ πρεπει κ να τιμωπουνται.πια!!

Comments are closed.