Λίμνη Βεγορίτιδα: απαγορεύτηκε η αλιεία

0
11

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η νομαρχία Πέλλας εξέδωσε ανακοίνωση για τη γνωστοποίηση της απαγόρευσης αλιείας στη λίμνη Βεγορίτιδα, από τις 30 Απριλίου έως και τις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι «η απαγόρευση αφορά την αλιεία με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο και αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών στη λίμνη Βεγορίτιδα. Οι αλιείς, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, υποχρεούνται να μεταφέρουν τα αλιευτικά σκάφη στις αποβάθρες του Αγ. Παντελεήμονα ή της Άρνισσας και τα αλιευτικά τους εργαλεία στα σπίτια τους».

Ο νομάρχης Πέλλας Μιχάλης Καραμάνης, δήλωσε ότι «κάθε χρόνο λαμβάνονται απαγορευτικά μέτρα αλιείας στη Βεγορίτιδα, σε συνεργασία με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φλώρινας και με στόχο την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών.

Είναι ένα μέτρο αναγκαίο για την προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης το οποίο όμως είναι και προς όφελος των τοπικών αλιέων συμβάλλοντας στη διατήρηση των πληθυσμών των ψαριών.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω ότι οι τελευταίες βροχές είχαν μία θετική επίδρασης στην άνοδο της στάθμης της λίμνης και γενικά το οικοσύστημα δείχνει σημεία ανάκαμψης από τη ρύπανση και υποβάθμιση του παρελθόντος.

Η Βεγορίτιδα αποτελεί σημαντικό τουριστικό πόλο για το νομό μας, με μεγάλες δυνατότητες υποστήριξης δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού.

Θα ήθελα να κάνω επίσης μία έκκληση προς όλους τους κατοίκους της περιοχής να σκεφτούν τα μακροπρόθεσμα και όχι τα βραχυπρόθεσμα οφέλη από την αξιοποίηση της λίμνης και να επενδύσουν με τα έργα και τις δράσεις τους στην προστασία, διατήρηση και ανάδειξή της».

Σχόλια