Δήμος Αθηναίων: επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης κτιρίου

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Σε μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας προχώρησαν τα ειδικά συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που πραγματοποιούνται, με εντολή του Δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας απομάκρυναν σωρούς απορριμμάτων από τον προαύλιο χώρο κτιρίου, επί των οδών Ζαΐμη και Μετσόβου και καθάρισαν τον εσωτερικό χώρο του, μετά από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και σε συνεργασία με την Υγειονομική Διεύθυνση της Νομαρχίας Αθηνών και παρουσία εισαγγελέα.

Επικεφαλής της επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων, ήταν ο Αντιδήμαρχος Καταστημάτων και Ασφάλειας της Πόλης Ανδρέας Παπαδάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Κατά την επιχείρηση, πάντα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και παρουσία εισαγγελέα, προχωρήσαμε στον καθαρισμό κτιρίου, όπου διέμεναν κυρίως εξαρτημένα άτομα κάτω από άθλιες συνθήκες. Σε τέτοιο βαθμό, που κινδύνευε ακόμη και η υγεία των περιοίκων της περιοχής.

Με αφορμή το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή, θέλω να επισημάνω αυτό που έχει ζητήσει ο Νικήτας Κακλαμάνης από την Υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστεί το πρόγραμμα απομάκρυνσης των ΟΚΑΝΑ από το κέντρο της Αθήνας ώστε να ενσωματωθούν στα νοσοκομεία, όπως είχε ληφθεί η απόφαση αρχικά».

Σχόλια