Ομπάμα: προτεραιότητα η αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής καταστροφής στον Κόλπο του Μεξικού

0
170

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ζημιάς από την βύθιση της εξέδρας άντλησης πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει το έργο των διασωστών στη Λουιζιάνα και για να περιορίσει τις περιβαλλοντικές συνέπειες.

Η εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon βυθίστηκε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με το BBC , περίπου 100 εργάτες μεταφέρθηκαν στη Νέα Ορλεάνη μετά την έκρηξη, ωστόσο 11 αγνοούνται και 17 έχουν τραυματιστεί.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες υποφέρουν από εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα.

Στο μεταξύ οι φόβοι για μεγάλη οικολογική καταστροφή αυξάνονται καθώς εκπρόσωποι της ακτοφυλακής αναφέρουν ότι η διαρροή πετρελαίου ενδέχεται να φτάνει τα 8.000 βαρέλια την ημέρα.

Η εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon βρίσκεται 80 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λουϊζιάνας.

Αμέσως μετά την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά, η οποία έκαιγε για 36 ώρες παρά τις προσπάθειες να ελεγχθούν οι φλόγες.

Οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων συνεχίζονται από θαλάσσης και αέρος, ωστόσο σταδιακά οι ελπίδες εξανεμίζονται.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας Transocean, στην οποία ανήκει η εξέδρα άντλησης πετρελαίου, οι αγνοούμενοι ενδέχεται να βρίσκονταν κοντά στο σημείο της έκρηξης και να μην κατάφεραν να ξεφύγουν.

Σχόλια