Δίνει μάχη με τη ζωή το τραυματισμένο ελάφι

0
59

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Κερδίζει έδαφος στη μάχη για την υγεία του το μικρό ελάφι που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα στη Ρόδο, σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Έθνος».

Το άτυχο ελαφάκι Ντάμα-Ντάμα, που του δόθηκε το όνομα «Γιώργος» από την ομάδα που έχει αναλάβει την περίθαλψη του, είχε μεταφερθεί με στρατιωτικό αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη, στη Χειρουργική Κλινική της Κτηνιατρικής, με συντριπτικά κατάγματα στα πίσω πόδια του και εσωτερική αιμορραγία.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η εσωτερική αιμορραγία έχει σταματήσει, ενώ θα παραμείνει στη Χειρουργική Κλινική προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του και να υποβληθεί τη Δευτέρα σε χειρουργική επέμβαση οστεοσύνδεσης με μεταλλική πλάκα στα πόδια του.

Η επίκουρη καθηγήτρια Κτηνιατρικής, κ. Νατάσα Κομνηνού, δήλωσε: «Κάθε μέρα μέρα που περνάει γίνεται όλο και καλύτερα. Δέχεται ισχυρή αντιβίωση για να μην πονά και, αν όλα πάνε καλά, την Δευτέρα θα χειρουργηθεί. Όταν έφτασε σε εμάς ήταν σοκαρισμένο, τώρα όμως μας συνήθισε, τρώει αρκετά, πίνει πολύ νερό και πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει να δεχτεί αναισθησία και η επέμβαση θα πάει καλά».

Αν η επέμβαση επιτύχει, το ηλικίας 1,5 έτους ελαφάκι, θα επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον στη Ρόδο, ενώ αν δεν μπορέσει να ξαναπερπατήσει, θα πάει σε κάποιο ελεγχόμενο χώρο, μετά από απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Ρόδου.

Πηγή: Έθνος

Σχόλια