Επιχείρηση διάσωσης του τραυματισμένου ελαφιού

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Επιχείρηση για τη διάσωση του ελαφιού, που είχε τραυματιστεί από διερχόμενο όχημα στη Ρόδο, στήθηκε την Τρίτη 20 Απριλίου, με τη συμβολή του Δήμου Ωραιοκάστρου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ναυτεμπορικής».

Το ελάφι, που είχε υποστεί κατάγματα στα δύο του πόδια, δεν μπορούσε να παραμείνει στις κτηνιατρικές υπηρεσίες της Ρόδου, καθώς δεν υπήρχαν τα εφόδια για την περίθαλψη του.

Για το λόγο αυτό, κατόπιν συνεννόησης των τοπικών αρχών της Ρόδου με τη Διεύθυνση Δασών Κεντρικής Μακεδονίας, μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και παρακολουθείται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό.

Το πρόβλημα που υπήρξε ήταν ότι έπρεπε να βρεθεί κατάλληλο όχημα για την μεταφορά του από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης στη Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Νικόλαος Μπάτος, έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες για την άμεση διάθεση του αναγκαίου οχήματος.

Τον κ. Μπάτο είχε ενημερώσει για το πρόβλημα ο επόπτης καθαριότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, κ.  Νίκος Καλογεράκος, ο οποίος είχε λάβει τη σχετική πληροφόρηση από τη Διεύθυνση Δασών, ως γενικός γραμματέας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.

Σχόλια