ΥΠΕΚΑ: διακοπή οικοδομικών εργασιών σε κτίριο στη Σαντορίνη

0
7

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Μετά τη δημοσίευση καταγγελιών του κοινοτάρχη Οίας Γ. Χάλαρη, για παράνομη δόμηση κτιρίου, που αναπτύσσεται σε πέντε επίπεδα, το ΥΠΕΚΑ, λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής, η οποία αποτελεί μνημείο φυσικού κάλλους διεθνούς σημασίας, επικοινώνησε άμεσα με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα για το θέμα.

Η οικοδομική άδεια του κτιρίου εκδόθηκε για επισκευή υπόσκαφων χώρων, με προσθήκη κατ’ επέκταση των υφιστάμενων και κατασκευή πισίνας.

Μετά από παρέμβαση του ΥΠΕΚΑ και του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Πολεοδομικό Γραφείο Θήρας, ως η αρμόδια Υπηρεσία για την έκδοση και τον έλεγχο της εφαρμογής της πολεοδομικής και κτιριολογικής νομοθεσίας, εξέδωσε σήμα διακοπής των οικοδομικών εργασιών.

Παράλληλα διενεργεί έλεγχο του σχετικού φακέλου για το σύννομο ή όχι της οικοδομικής άδειας και των εργασιών που εκτελέστηκαν.

Το υπουργείο όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και συνεργάζεται με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας, για την αποστολή του φακέλου στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ για περαιτέρω ενδελεχή εξέταση.

Εφόσον, διαπιστωθούν παραβάσεις στις εκδοθείσες Διοικητικές Πράξεις, ο φάκελος θα διαβιβασθεί στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για την εξέταση αυτών και την επιβολή κυρώσεων, καθώς και στον οικείο Εισαγγελέα για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Σχόλια