Λίμνη Δοϊράνη: μέτρα για την προστασία του οικοσυστήματος

0
59

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ο νομάρχης Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ανακοίνωσε με απόφαση του την απαγόρευση της αλιείας ψαριών και λοιπών υδροβίων οργανισμών στο ελληνικό τμήμα της λίμνης Δοϊράνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας ξεκίνησε την Παρασκευή 9 Απριλίου 2010 και θα λήξει τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2010 και ώρα 08:00.

Σύμφωνα με την απόφαση του νομάρχη, με φροντίδα και έλεγχο των αρμοδίων Αστυνομικών Αρχών και με προσωπική ευθύνη των ψαράδων, επιβάλλεται:

α) Όλες οι βάρκες, με τις οποίες ενασκείται η αλιεία στην λίμνη, να συγκεντρωθούν στην ξηρά , η μία δίπλα στην άλλη, αφού προηγουμένως απομακρυνθεί κάθε αλιευτικό εργαλείο μέσα απ’ αυτές, στα εξής σημεία συγκέντρωσης:

I) Οι βάρκες του Οικισμού Δοϊράνης στο εσωτερικό του λιμενοβραχίονα Δοϊράνης προς την μεριά του  τελωνείου Δοϊράνης.

II) Οι βάρκες των Οικισμών Δροσάτου, Κορυφής, Αμαράντων, Αγ. Χαραλάμπους, στο όριο του αγροκτήματος Αμαράντων – Ακρολιμνίου.

III) Οι βάρκες των Οικισμών Μουριών, Αγίας Παρασκευής και Σ.Σ. Μουριών στο χώρο δίπλα από την προβλήτα στην περιοχή των Χιλίων Δέντρων.

β) Να αφαιρεθεί και ν’ απομακρυνθεί από τη λίμνη Δοϊράνη κάθε είδος αλιευτικού εργαλείου (δίχτυα, βολκοί κλπ).

Κατά την περίοδο της απαγόρευσης, αν βρεθούν αλιευτικά εργαλεία μέσα στη λίμνη από τους τακτικούς ελέγχους που γίνονται θα ανελκύονται από τις Αστυνομικές Αρχές και θα μεταφέρονται στα αρμόδια Αστυνομικά Τμήματα, με σκοπό την εξακρίβωση της ταυτότητας των ιδιοκτητών, που θα θεωρούνται παραβάτες της παρούσας.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται, μεταξύ των άλλων, με χρηματικά πρόστιμα που κυμαίνονται από 294 ευρώ μέχρι και 1.467 ευρώ, με αφαίρεση της ατομικής άδειας αλιείας και άδειας αλιευτικού σκάφους από 10 ημέρες μέχρι και 2 μήνες.

Σχόλια