Συνάντηση Μπιρμπίλη με τον Γάλλο ομόλογο της

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Συνάντηση με τον Γάλλο Υπουργό Οικολογίας, Ενέργειας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Θαλασσών, Ζαν -Λουί Μπορλό (Jean -Louis Borloo) είχε χθες 8 Απριλίου στο Παρίσι, η Υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, η κ. Μπιρμπίλη και ο κ. Μπορλό είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε όλους τους τομείς ευθύνης των Υπουργείων τους, τα οποία σημειωτέον καλύπτουν παρεμφερείς αρμοδιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, συζήτησαν τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης και προώθησης της συνεργασίας των δύο χωρών, στους τομείς προστασίας του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Οι δύο Υπουργοί εξέτασαν, επίσης, τρόπους προώθησης των διαδικασιών για την επίτευξη μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, κατά τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών, που θα γίνουν στο Μεξικό, στο τέλος του χρόνου.

Η Υπουργός ΠΕΚΑ, συνοδευόμενη από τους προέδρους των ΔΕΗ και ΔΕΠΑ, Α.Ζερβό και Χ.Σαχίνη, αντίστοιχα, είχε σειρά επαφών με μεγάλες γαλλικές εταιρίες (Gaz de France Suez, EDF Energy, και AREVA) για θέματα στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, έγιναν συζητήσεις για διάφορα θέματα ενέργειας, όπως ανάπτυξη εφαρμογών ΑΠΕ, προμήθεια και μεταφορά αερίου μέσω Ελλάδας για την Ευρώπη, κ.λπ.

Σχόλια