Σημαντικές εξελίξεις στην ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

0
6

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

To τελευταίο διάστημα υπήρξαν μερικές πολύ σημαντικές εξελίξεις στην ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.

Μέλος της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ καθώς και χορηγός μας έγινε η εταιρία POLYECO η οποία αποτελεί την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα πλήρως αδειοδοτημένη  βιομηχανία ολοκληρωμένης διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων στην Ελλάδα.

Η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ απέκτησε πολύ δυναμική παρουσία και στην Σερβία, όπου υπό ίδρυση βρίσκεται το νέο WTERT Σερβίας.

Μέλη της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ έγιναν οι παρακάτω :

Vojinovic Miloradov, Ομότιμη καθηγήτρια,  Jelena Radonic, Επίκουρος Καθηγήτρια και Maja M. Turk Sekulic, Επίκουρος καθηγήτρια, τμήμα περιβαλλοντικής μηχανικής, Πανεπιστήμιο του Novi Sad.

Aleksandar Jovovic, Επίκουρος καθηγητής, τμήμα μηχανολόγων μηχανικών, Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου

Hristina Stevanovic-Carapina, πρόεδρος του SeSWA (Serbian Solid Waste Association)

Σημαντικό γεγονός θα αποτελέσει η παρουσία της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ στην 3η διεθνή έκθεση «ECOTEC – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά συστήματα», η οποία πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens στην Ανθούσα Αττικής στις 22-25 Απριλίου 2010.

Παρουσίες της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

1. 11 Δεκεμβρίου, Επίσκεψη του καθηγητή Αβραάμ Καραγιαννίδη στην μονάδα WtE στην Toulon»

2. 19 Δεκεμβρίου 2009, Παρουσίαση της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ στην Κύπρο, στην Ημερίδα «Αειφορία, Ενέργεια, Αρχιτεκτονική και Δομημένο Περιβάλλον» μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, κ. Καλογήρου, από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

3. 27 Ιανουαρίου 2010, London WtE Conference. Παρουσίαση του Αβραάμ Καραγιαννίδη με τίτλο «The Waste and Biomass Supply Chain for Energy Production»

4. 25-26 Φεβρουαρίου 2010: Συμμετοχή του Προέδρου της Συνέργεια Δρ. Ευστράτιου Καλογήρου στο Working Group Energy Recovery του ISWA το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Νάπολη και συνδυάστηκε με επίσκεψη στη νέα WTE μονάδα στην ACERRA

5. 22 Μαρτίου 2010: Παρουσιάσεις των Ευστράτιου Καλογήρου με τίτλο «Θερμική επεξεργασία ΑΣΑ με ταυτόχρονη ανάκτηση ενέργειας» και Αβραάμ Καραγιαννίδη με τίτλο «Τιμολογιακή πολιτική διαχείρισης ΑΣΑ -Οικονομικά εργαλεία για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών ΔΣΑ» σε ημερίδα για την διαχείριση στερεών αποβλήτων που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη από το Τ.Ε.Ε. / Τμήμα κεντρικής Μακεδονίας

6. 22 Μαρτίου 2010: Παρουσίαση του Δημήτριου Τασιού σε δίωρο τεχνικό μάθημα στο Ι.Ε.Ν.Ε. με τίτλο «Θερμική επεξεργασία ΑΣΑ με παραγωγή ενέργειας και σύγκριση με ΜΒΤ»

Επίσης, το 2ο Φόρουμ της ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010, στο Συνεδριακό Χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Σχόλια