«Πασχαλινές Στιγμές Ανακύκλωσης»

0
18

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση, το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, υποδέχτηκε τις ημέρες του Πάσχα με μία σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Στόχος της πρωτοβουλίας «Πασχαλινές Στιγμές Ανακύκλωσης» που υλοποιήθηκε από την Ανταποδοτική Ανακύκλωση και συνεργαζόμενες με το σύστημα εταιρείες ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του κοινού  σε θέματα ανακύκλωσης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Αξιοποιώντας την εορταστική ατμόσφαιρα των Άγιων Ημερών, πραγματοποιήθηκαν ενέργειες προβολής σε επιλεγμένα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ώστε να ενισχυθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών, αλλά και να συνδεθεί η ανακύκλωση με μια κίνηση προσφοράς στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, οι πολίτες ανακύκλωσαν υλικά συσκευασιών, ενισχύοντας παράλληλα την κοινωνική δράση των συνεργαζόμενων με το Σύστημα φορέων, μέσω της σχετικής επιλογής που προβλέπει το Σύστημα ως επιβράβευση για τη συμμετοχή στη διαδικασία ανακύκλωσης της κάθε συσκευασίας.

Επιπλέον, οι πολίτες διασκέδασαν με τον γνωστό Γάλλο ηθοποιό-μίμο «Κάγιο», ο οποίος τους καλούσε να ανακυκλώσουν στα Ολοκληρωμένα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα απόλαυσαν τις μελωδίες μουσικού-της Λυρικής Σκηνής- με σαξόφωνο.

Σχόλια