Ρομποτικοί κάδοι στο Κιλκίς

1
236

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

Ένα σημαντικό έργο που αφορά την αποκομιδή και τη διαχείριση των απορριμμάτων υλοποιεί ο δήμος Κιλκίς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος».

Σε τρία σημεία της πόλης θα εγκατασταθούν ρομποτικοί κάδοι, με στόχο την οικολογική και υγιεινή διαχείριση των απορριμμάτων.

Με την εν λόγω μέθοδο θα υπάρξει πρωτοποριακή διαχείριση του 80%, τουλάχιστον του αρχικού όγκου των απορριμμάτων, με ένα τρόπο φιλικό προς το δημότη και την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου.

Οι δυνατότητες που θα προσφέρουν είναι :

– Αυτόματη συμπίεση των απορριμμάτων τουλάχιστον της αρχικής τους μάζας, με αποτέλεσμα την αποθήκευση μεγαλύτερου όγκου απορριμμάτων έναντι των κοινών μηχανικών κάδων μηχανικών.

– Αυτόματο άνοιγμα της θύρας ρήξης των απορριμμάτων μέσω ανιχνευτών προσέγγισης (αισθητήρες), έτσι ώστε ο πολίτης να μην έρχεται σε επαφή με τον κάδο για το άνοιγμα της θύρας (υπάρχει επιπλέον ενδεικτικός φωτισμός του χώρου μπροστά από τη θυρίδα ρίψης των απορριμμάτων).

– Αυτόματη κένωση και αποκομιδή των απορριμμάτων, μέσω εξωτερικού πίνακα ελέγχου, με τα ήδη υπάρχοντα οχήματα αποκομιδής των δήμων, με τρόπο γρήγορο και αθόρυβο.

– Ηχητική ενημέρωση του πολίτη (μαγνητοφωνημένες οδηγίες χρήσης του ρομποτικού κάδου) που εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια χρήσης.

– Ενημέρωση μέσω μηνυμάτων SMS σε κινητό τηλέφωνο των αρχών ή της κάθε αρμόδιας τεχνικής υπηρεσίας για την κατάσταση και τη λειτουργία του ρομποτικού κάδου (για την πλήρωσή του, αν αντιμετωπίζει τεχνικά προβλήματα κλπ).

– Αυτοματοποιημένη λειτουργία με ένδειξη πλήρωσης μέσω κεντρικής μονάδας ελέγχου και χειρισμού.

– Αυτόματη απολύμανση του θαλάμου συμπίεσης των απορριμμάτων και των αποθηκευμένων απορριμμάτων.

– Αυτόματη πλύση του θαλάμου συμπίεσης των απορριμμάτων, μέσω διατάξεων σύνδεσης σε δίκτυο νερού ή και εσωτερική δεξαμενή νερού.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των Ρομποτικών Κάδων Διαχείρισης Απορριμμάτων είναι:

– Μπορούν να λάβουν διάφορα σχήματα και διαστάσεις έτσι ώστε να προσαρμόζονται αρμονικά στον περιβάλλοντα χώρο.

– Προσφέρουν μεγάλη φωτιζόμενη επιφάνεια για διαφημιστική προβολή.

– Τοποθετούνται εύκολα και καταλαμβάνουν μικρή επιφάνεια εγκατάστασης.

– Η κένωση γίνεται αθόρυβα.

– Είναι φιλικοί στο περιβάλλον καθότι δεν εκλύονται δυσοσμίες και υγρά στον περιβάλλοντα χώρο, επειδή η ζύμωση των απορριμμάτων γίνεται με πιο βραδείς ρυθμούς λόγω της μεγάλης συμπίεσης τους.

– Διαθέτουν τηλεοπτικό σύστημα μετάδοσης μηνυμάτων, εξωτερικά φώτα, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κολώνες φωτισμού, σύστημα αυτοπροστασίας από δολιοφθορές κ.α.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.